emmin blog

Monday, January 22, 2007

Nero

Olipa kerran joukko ihmisä jotka eivät uskoneet Jeesuksen symboliin, eli ristiin. He riistivät kaikilta hengen jotka uskoivat Jeesus Kristukseen ja Hänen symboliinsa. Heidän joukossaan oli
pieni poika nimeltään Nero joka uskoi Jeesukseen, mutta hän ei uskaltanut myöntää uskontoaan, koska hänen isänsä oli Jeesusta vastaan. Neron isä ja hänen joukkonsa sytyttivät Rooman valtakunnan palamaan, sillä Roomassa kaikki uskoivat Jeesukseen. Nero ei kestänyt nähdä sitä kauheaa tulipaloa ja ihmisten huutoa, joten hän lähti auttamaan ihmisiä, jotka uskoivat Jeesukseen.

Rooman palolla tarkoitetaan yleensä vuonna 64. Tapahtunutta Rooman valtakunnan pääkaupungissa riehunutta tulipaloa. Tulipalo tuhosi yhdeksän päivän aikana kaksi kolmas osaa Rooman kaupungista. Siinä tulipalossa kuoli myös Neron isä ja hänen puolet joukoistaan.

Kun Nero kasvoi isoksi hänestä tuli Rooman Keisari vuonna 54-68 jKr. Nerosta tuli Keisari koska hän oli viisas, vahva ja taitava, ja hän auttoi vuoden 64 tapahtuneessa tulipalossa olevia Kristittyjä. Nero tapasi muun muuassa Keisari Konstantinuksen ja Keisari Diocletianuksen, joista tulivat aikanaan hänen ystäviä. Roomassa hallitsi rauha ja keisarien palvonta kauan.

The End

1 Comments:

  • At 11:10 PM , Blogger Olli Silvasti said...

    Heips!
    Olit ihan ajoissa liikkeellä. Tarina oli ihan järkevä, mutta Neron lapsuuteen liittämäsi tulipalo tapahtui kyllä Neron ollessa jo keisari. Haluaisitko tarkentaa tekstisi tältä osin. Arvioni annan ensi viikolla 6. päivän jälkeen.
    Olli-ope

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home